Lingonstierna Design Jessica Lingonstierna


Lingonstierna Design AB pysslar bland annat med Smycken för hemmet
i form av Suncatchers, fotografering, grafisk design och målning av abstrakta tavlor.

Här utförs allt med mycket passion och glädje. Jag trivs med att skapa, promenera med min lilla hund, resa runt om i världen eller umgås med familj. Men allt som oftast hittar man mig i min våning, hemma där jag trivs, framför datorn med en megastor kaffe latte planerandes ett roligt projekt.

På instagram heter jag @lingonstiernadesign och du får hemskt gärna gå in och följa för att se lite bilder av vad jag skapar. Skrolla ner så benar jag ut mina olika "ben" Lingonstierna Design består av.


 

Med fingertoppskänsla
för design skapas allt
med kärlek

 

 

S U N C A T C H E R S

Jag brinner för att skapa "smycken för hemmet" i form av Suncatchers.
Ädelstenar, slipade kristaller, snäckor, pärlor, glasstenar och gnistrande prismor och guldlänkar
är väl det finaste som finns? Alla mina sun catchers är drömmiga bijouterier. Smycket för hemmet. Drömmer mig bort när jag skapar dessa. Timmarna går... Ja det tar extremt lång tid att göra mina sun catchers. Delvis för att mina suncatcher är ofta ganska maffiga och stora.

Jag har alltid en ide när jag startar men har aldrig slutmålet helt klart framför mig.
Det är det som är det underbara och befriande med att skapa sun catchers. Jag älsar pill och plock
och tycker om att drömma mig bort och bara skapa. Då mår jag väldigt bra.

Man kan hänga sun catchers vart som helst, men hänger man dom i fönstret och solen skiner så dansar det härliga skuggor på väggen när solen skiner. Mina sun catchers kan man köpa direkt via mig. Jag har även en fantastiskt ljuvlig liten butik som alldeles strax är återförsäljare i Norrköping. I butiiken Mandala på Knäppingsborgsgatan i centrala Norrköping kan du snart se mina sun catchers.

 

F O T O G R A F E R I N G

Så länge jag kan minnas har jag fotograferat. Helst människor. Jag tror jag har 60 fotoalbum med bilder jag har tagit för länge sedan. Ja, då satte man allt i fotoalbum. Så gammal är jag :) Då, på den tiden (80-talet och 90-talet), hade jag ingen direkt kunskap om fotografering, men jag var väldigt entusisastisk över fotandet.

Numera fotar jag främst familj, porträtt , barn, vuxna, husdjur, art, fantasy och fashion. Fotografering och efterföljande redigering av mina bilder är en stor passion. Det är för mig minst lika viktigt som själva fotograferandet. Jag vill alltid plocka fram det allra bästa i varje bild jag väljer att jobba vidare med.

Jag fotar med min Nikon Z5 och redigerar (och ibland retuscherar) alla bilder i Adobe Photoshop. Jag tycker ibland om att fota väldigt uppstyrt med bakgrunder, ljussättning, attiraljer, fluffiga klänningar och annat kul och ibland helt naturligt, kanske utomhus. Älskar mångfalden och älskar att fånga en känsla i personen framför mig. Det är det härliga att fota, att träffa människor och skapa något vackert.

Jag har en liten "mini-studio-garderob" där man gärna kan låna vackra klänningar, blomsterkransar för håret, "gung-kit" för nyfödd bebis (helst under 5 månader gammal bebis) samt lite annat smått och gott för din phososhoot.


G R A F I S K D E S I G N

Adobe Photoshop, min bästa digitala vän. Älskar Photoshop. Mitt intresse
för Photoshop väcktes för många år sedan när jag gick en utbildning inom web och grafisk design.
Jag har sen studerat lite ytterligare grafisk design i Virginia i USA när jag bodde där i fyra år.
Jag är nog ändå mestadels självlärd i just Photoshop genom tusentals timmar av bildredigering, bildbearbeting, retouch och produktioner av designer för hemsidor och tryckmaterial, reklam mm.

Jag har ägnat tusentals timmar åt att skapa flyers, booklets, reklamblad, logotyper, ja mängder av grafiskt material, för web och tryck. Till mängder av olika företag samt till mina egna företag. Jag har även gjort hundratals hemsidor genom åren där jag förstås har designat allt material på hemsidorna.

Jag grundade och drev mitt bolag ACQUO of Sweden AB (2015-2024), där har jag designat extremt mycket material. Bland annat designade jag och gav ut en inbunden fin bok med mestadels bilder, en Coffee Table Book "Step into the world of ACQUO".


A K R Y L M Å L N I N G

Jag både drömmer mig bort och är totalt fokuserad när jag målar abstrakt konst. Akrylmålning, pouring samt målning med resin är det jag tycker om mest. Det jag har fastnat för mest är pouring/fluid art.

Jobbar med akrylfärger och pouring medium som ger läckra effekter. Jag finner det oerhört inspirerande och avslappnande i skaparprocessen. Jag älskar att mixtra med eleganta färgskalor som går ton i ton, ofta i varma färger som brunt, svart och guld, men ibland även med pasteller eller klara färger.

Abstrakt konst är härligt. För mig betyder abstrakt konst att det inte direkt avbildar någonting.
Men det låter oss fantisera, drömma och känna. Jag vill att mina tavlor ska vara behagliga för ögat och jobbar främst med mjuka former. Jag vill att färgerna ihop ska skapa harmoni, men samtidigt sticker ut lite och ger fin karaktär i ett rum. Jag tycker om att det finns egentligen inga regler eller riktlinjer, jag utgår från ren känsla eller en idé i skapandet.

Mina abstrakta tavlor passar alla som vill och vågar ha en tavla på väggen i tex sitt sovrum eller vardagsrum som harminisk dekoration utan att man måste förklara varför. Tavlan ska förmedla en känsla av att bara vara självklar och skapa härlig atmosfär i hemmet. Jag har en bild framför mig om hur mina stora tavlor hänger i våningar eller hus där medvetna med intresse för design och inredning bor.


 


Bilder & Foton på Instagram

@lingonstiernadesign

 

Kontakt: jessica@lingonstierna.se